آشنایی با دانشگاه

با پيگيري‌هاي سومین شهید محراب حضرت آیت‌الله صدوقی (ره) در 23 بهمن‌ماه سال 1367 دانشگاه یزد به‌عنوان اولین دانشگاه جامع کشور بعد از انقلاب اسلامي با پذیرش 38 نفر دانشجو در مقطع کارشناسی رسماً کار خود را در زميني به مساحت 380 هكتار آغاز کرد. در مهر‌ماه سال 1370 دانش‌سراي عالي يزد در دانشگاه يزد ادغام شد. از آن زمان تاكنون هماهنگ با گسترش و ارتقاء سطح کیفی فعالیت‌های علمی و آموزشی، توسعه فیزیکی دانشگاه به‌طور جدی در دستور کار مدیران و برنامه‌ریزان این مجموعه قرار‌گرفته است. دانشگاه يزد هم‌اکنون دارای 12 دانشکده مستقل است که در آن نزدیک به 350 نفر از اساتید مجرب کشور به کار آموزش و تحقیق مشغولند. بیش از 13 هزار نفر دانشجو در 27 رشته و گرایش مصوب در مقطع دکترا، 66 رشته در مقطع کارشناسی‌ارشد و 62 رشته در مقطع کارشناسی به تحصیل اشتغال دارند. چاپ بیش از 300 مقاله ISI در مجلات معتبر بین‌المللی، 380 مقاله نمایه‌شده علمی پژوهشی و ارایه 780 مقاله علمی و پژوهشی در کنفرانس‌های ملی و بین‌المللی در سال 91 را می‌توان به‌عنوان جلوه‌ای از فعالیت‌های اعضای هیئت‌‌علمی این دانشگاه ذکر کرد. در کنار سایر ابداعات و افتخارات مي‌توان به دو نمونه راه‌اندازی موتور جستجوگر پارسی، نوآوری‌ در زمینه بیوسنسورها و محصولات زیست‌فنآوری و ... اشاره كرد. تاکنون حدود 150 هکتار از مساحت 380 هکتاری این مجموعه آماده‌سازی و مورد بهره‌برداری قرارگرفته و در تداوم آن بیش از 104 هزار مترمربع ساختمان آموزشی، 30 هزار مترمربع ساختمان کمک‌آموزشی، 52 هزار مترمربع فضاهای خوابگاهی و بالغ بر 30 هزار متر مربع ساختمان‌های مورد نیاز دیگر در دست احداث است. علاوه بر آن، توسعه چشم‌گیر فضای سبز این دانشگاه در سالیان اخیر که مساحتی بالغ بر 80 هکتار را در برگرفته است، با تلفیق زیبایی از باغچه‌های پرگل، آب‌نماها و سایبان‌های حصیری، مناظر چشم‌نواز و دلپذیری را در برابر دیدگان هر بیننده‌ای که به این دانشگاه کویری وارد می‌شود قرار داده است.